13 Nisan 2013 Cumartesi

TENCERE KEKİ

 Eskiden annemin kek tenceresi vardı alüminyumdan, ortası delik, üzerinde de bir yuvarlak cam bölme, kekin pişip pişmediğini görmek için. Memlekete gidersem, ilk iş o tencereyi bulup valizime yerleştirmek olacak. Meğer yıllardır eziyet çekiyormuşum ben!
  Fırından mıdır, nazar mı değdi bilmem, son zamanlarda yaptığım kekler kabarmaz olmuştu. Evde de kek tenceresi yok, ne yapsam diye düşünürken, teflon tencerede de kek yapılıyor diye duydum ve kolları sıvadım.
  İstediğiniz malzemeyi karıştırıp kek harcı elde ediyorsunuz. Sonra hepsini teflon tencereye boşaltıyorsunuz. Kısık ateşte 20 dk, çok kısık ateşte 30 dk pişiriyorsunuz. Kekim bu yazıyı yazarken hala ocakta ve kabarmaya devam ediyor. Sanırım şeytanın bacağı kırıldı şu andan itibaren.
  Ben kendi yaptığım kekin tarifini yazayım. Afiyet olsun…

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 kaşık tereyağı
3 kaşık sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı su
1,5 su bardağı un
Vanilya
Kabartma tozu
Yapılışı:
Önce yumurtalarla şekeri çırpıyoruz. Sonra eritilmiş tereyağını, sıvıyağı, suyu ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son da un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Tencereyi tereyağıyla bir güzel yağlayıp, harcı tencereye döküyoruz. Kapağını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk, çok kısık ateşte 30 dk pişiriyoruz. Servis tabağına alıp dilimliyoruz. Ben üzerine çikolata sosu dökerek servis yaptım. Afiyet olsun.